leiderschap & groei

de kracht van bewustwording

Jouw ambitie is leider worden of jezelf verder ontwikkelen als leider. In je markt, vakgebied en vanuit je visie. Marktleider in de betekenis van het woord dat je niet achterover leunt, maar bewust bent dat je in actie moet komen wil je je ambities waarmaken. De huidige markt is dynamisch en het afbreukrisico groter dan voorheen, dat weet je. Een leider zijn in deze tijd is uitdagender, en interessanter. In de toekomst zal je alleen een serieuze speler blijven wanneer je durft te kiezen. Niets doen is nóg kwetsbaarder. Wat is er nou voor nodig om met je bedrijf de volgende fase in te gaan?

De kunst is te zien wat je heeft gebracht tot hier. Dat wat van waarde was. Ik geloof enorm in digitale transformatie, maar dat wil niet zeggen dat alles anders moet. Dat wat klassiek was, kan straks mogelijk juist werken. Dat hou je vast. Tegelijkertijd laat je los wat niet meer werkt. Je omarmt wat komt. Je blik is open. Je hebt beide componenten nodig: oud & nieuw, continuïteit & vernieuwing.

Leiderschap gaat over moedig, nieuwsgierig en intelligent opereren, in verbinding met jezelf, met de mensen om je heen, met de markt. Ik geloof dat de toekomst overvloedig is voor die organisaties die op die manier meebewegen. Je mensen bewust maken van die noodzaak en jouw organisatie daarin begeleiden, is mijn kunde en mijn kracht. Ik ben een strateeg, én een verbinder. Ik wil een leidende rol nemen om jou en jouw mensen te helpen ontwikkelen om daarmee jouw klanten vooruit te helpen. Dat doen vind ik fascinerend.

Leren is een continu bewustwordingsproces. Je leert van anderen, je leert van jezelf. Als ik kijk naar mijn eigen reis van de aflopen dertig jaar en de organisaties die ik vooruit hielp, weet ik dat er deze constante is. Die is: er is altijd een weg. Als je wilt. Als je durft. Als je beweegt.- Frank Vogt

 

mijn diensten

executive coach
team coach

Als coach begeleid ik jou en je team in jullie reis. Mijn aanpak komt vanuit verbinding en nieuwsgierigheid. Echte verbinding maken we met ons hoofd én vanuit ons hart. Nieuwsgierig ga ik op zoek naar datgene wat er echt nodig is voor de volgende stap. We rusten niet voordat we dat samen hebben gevonden. Als coach breng ik mijn persoonlijkheid en mijn ervaring in, en datgene wat bruikbaar kan zijn voor jouw situatie. Bijvoorbeeld het Leadership Circle Profile, één van de meest bekende assessment tools.

Op zoek naar verdere groei in leiderschap voor jou en je team? Plan een afspraak in.

Mijn boek over leiderschap

Vanuit mijn fascinatie voor het onderwerp, werk ik momenteel aan een boek over leiderschap. Het boek geeft inzicht in de meest essentiële aspecten die anno 2021 hierbij komen kijken, met blik op de toekomst. Met dit boek geef ik invulling aan de passie die ik sinds jaar en dag voor leiderschap voel.

Samen met schrijver en journalist Hannah Aukes interviewen we en tekenen we de verhalen op van vijftien spraakmakende leiders van het moment. Juist in hun openhartigheid ligt hun kracht, en ook in de diversiteit van de portretten vind je inspiratie. We spreken met CEO’s, ondernemers, adviseurs; allen met hun eigen levensverhaal, missie en een boodschap voor de leiders van morgen.

Datum van publicatie: wordt vervolgd.

Eric de Vroedt, artistiek directeur Nationaal Theater Den Haag, in gesprek over leiderschap met Frank Vogt.

nieuws over het boek