‘In deze podcast ga ik in gesprek met experts op gebied van leiderschap. Wat is de essentie van leiderschap? Waar zien ze veranderingen ten opzichte van vroeger, en waar ook vooral niet? We gaan in op die aspecten waar leiders echt het verschil maken en hoe we dat allemaal kunnen toepassen in ons werk en leven.

Aflevering 1 – Britta Gielen, partner Leadership & Change bij TwynstraGudde

In deze aflevering ga ik in gesprek met Britta Gielen, partner Leadership & Change bij TwynstraGudde.

Over haar perspectief op de veranderingen die Britta de laatste dertig jaar op gebied van leiderschap heeft zien plaatsvinden. Zoals de beweging van management development naar de ontwikkeling van leiderschap binnen de gehele organisatie. Dat er veel wetenschap onderzoek op gebied van leiderschap wordt gedaan, maar dat leiderschap (nog steeds) meer een kunst dan een kunde is. Over de noodzaak tot reflectie, of even ‘op het balkon gaan staan’ zoals ze dat verwoordt. En welke lessen we kunnen trekken uit topsport vanuit haar eigen ervaring en perspectief.

Ik ben benieuwd wat je van deze podcast vond. Laat het me weten op frank@thefutureishere.nl, ook als je een vraag hebt. En laat een recensie achter mocht je met veel plezier naar deze aflevering hebben geluisterd.

Op mijn site www.thefutureishere.nl vind je meer informatie over mijn achtergrond en werkzaamheden op gebied van leiderschap en coaching.

Tot de volgende aflevering!

Frank.

over Frank

Geboren in 1966, in Rotterdam, bracht ik mijn jeugd door in Den Helder, waarna ik in Delft Informatica studeerde. Ik startte mijn loopbaan als consultant bij Accenture en McKinsey en haalde mijn MBA bij Insead in Fontainebleau, Frankrijk.