digitale
transformatie

de juiste route

Realiteit is dat we leven in een markt waar technologie een steeds grotere impact heeft. Biedt dat kansen? Jazeker. En ook voor de bedreigingen moeten we onze ogen niet sluiten. Hoe navigeer jij jouw organisatie soepel in dit tijdsgewricht? Wat is je plan? De hamvraag ligt voor: welk leiderschap moeten we toevoegen opdat het werkt?

Je kiest voor het zetten van grote stappen. Of je gaat juist kleine experimenten aan en stuurt continu bij op ervaringen van je klanten. Beide kunnen werken, mits je het probleem en de mogelijke implicaties van je oplossing helder in beeld hebt. Dat vraagt om heldere analyses en het toetsen van aannames. Weten wat je concurrenten doen, óók die ogenschijnlijk (nog) geen concurrenten lijken. En tegelijkertijd: opereren vanuit je hart. Durven toegeven dat je het soms even niet weet.

Met jouw organisatie ga ik aan de slag om te ontdekken welke te bewandelen route voor jullie de juiste is. Afhankelijk van je ambitie, van de markt, van je klanten én van wat er speelt in jouw organisatie. We bepalen onze strategie voor de komende periode. Deze zetten we om in een concrete marsroute: voor de organisatie, werkwijze en vaardigheden. Hoe eerlijker en open eenieder in dat proces durft te zijn, hoe beter.

Ik richt mij met open vizier op de ogenschijnlijke vraag die voorligt. Dan zal je zien dat creatieve oplossingen ineens aan het licht komen, evenals aantrekkelijke ecosystemen die je bij je organisatie kunt betrekken. We vertalen ons plan in concrete acties en teams. Daar gaan we mee aan de slag.

– Frank Vogt

 

mijn diensten

interim CIO/ COO
commissaris
toezichthouder
consultant

Als interim CIO/ COO maak ik tijdelijk deel uit van jouw directie en help ik de organisatie wat digitale transformatie betreft naar de volgende fase. Aanscherping en uitvoering van de strategie, begeleiding van de organisatie en realisatie van belangrijke projecten staan hierbij centraal. Daarnaast ben ik als commissaris of toezichthouder betrokken bij organisaties, vaak met een digitaal profiel. Dat gaat om toezicht houden op strategie, begroting en grote investeringen, en bovenal fungeren als sparringpartner voor de directie. Als consultant zorg ik ervoor dat een complex en belangrijk vraagstuk snel van een passende aanpak wordt voorzien. Ontwerp van de interne IT-organisatie of aanscherping van de operationele strategie zijn daarvan typische voorbeelden.

ben jij klaar voor de toekomst?