mijn verhaal

Geboren in 1966, in Rotterdam, bracht ik mijn jeugd door in Den Helder, waarna ik in Delft Informatica studeerde. Ik startte mijn loopbaan als consultant bij Accenture en McKinsey en haalde mijn MBA bij Insead in Fontainebleau, Frankrijk.

Ik wilde mijn horizon verbreden en ervaring opdoen in leidinggeven binnen een operationele omgeving; ik ging bij Albert Heijn aan de slag. Daar werd mijn passie voor de combinatie van strategie en leiderschap echt geboren.
In 2005 trad ik voor het eerst toe tot een directie, bij de Staatsloterij. Vanaf de eerste dag voelde de combinatie van strategie, executie en leiderschap als uitdagend en comfortabel tegelijkertijd. Als CIO & COO kon ik een leidende rol spelen in de digitale transformatie die toen echt goed begon. In de jaren daarna maakte ik deel uit van de directie bij onder meer Sdu uitgevers, Koninklijke Wegener, Sanoma Learning en bol.com en ging ik een steeds bepalendere rol spelen in de toenemende digitalisering.

Meer en meer werd ik gegrepen door de mogelijkheden van technologie en de andere manieren van werken in een digitale wereld. Mijn fascinatie voor leiderschap kreeg een nieuwe dimensie omdat deze digitale wereld iets heel anders van ons (en mijzelf) vraagt. Als coach geef ik hier invulling aan, voor teams en leiders, voor nu en straks.
Na ruim tien jaar directie-ervaring voelde het heel natuurlijk om ook vanuit een raad van commissarissen of toezicht een bijdrage te leveren aan vooraanstaande organisaties. Die rol vervul ik sinds enkele jaren, vaak met een digitaal profiel. Ik geloof hierbij in het vinden van de juiste balans tussen je rol als toezichthouder en je rol als sparringpartner van een directie.

Sinds enkele jaren werk ik zelfstandig. Hiermee kan ik perfect inspelen op de behoefte van een organisatie en haar leiders, omdat ik vele bedrijven van binnen en van buiten leerde kennen en adviseer. Het geeft me de maximale vrijheid om te kiezen voor organisaties en leiders die ik graag vooruit help. Zo kan ik samenwerken met die partijen met wie ik een klik en gedeelde filosofie over digitale transformatie en leiderschap ervaar. Mariëlle en ik wonen al dertig jaar in Den Haag, en nu onze twee zonen de deur uit zijn, gaan we ook deze nieuwe fase samen in.

– Frank Vogt