Voor de derde aflevering ging ik in gesprek met Pieter Ligthart, managing director bij Russell Reynolds Associates (één van de toonaangevende internationale executive search bureaus).

In dit energieke en persoonlijke gesprek gaat Pieter in op zijn jarenlange ervaring in het werken met leiders en hun teams. Dat leiderschap bovenal een keuze is. Pieter gaat ook in op zijn rol als facilitator bij leadership trails en hoe zo’n een week in de natuur een grote bijdrage levert aan het zelfleiderschap van de deelnemers. En stonden we stil bij het optimisme van Pieter voor het leiderschap van morgen. ‘Wees een adelaar, en geen hamster’, gaf Pieter mee aan het einde van het gesprek. Een hamster zit opgesloten in een kooi en blijft maar in de tredmolen rondlopen. Een adelaar stijgt op, ziet wat er gebeurt en onderneemt dan actie.

Dit is de derde aflevering in de achtdelige serie ‘DNA van leiderschap – Perspectieven op leiderschap’. Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt. Stuur me een bericht, of deel de serie in je netwerk (alvast dank!)