Met veel plezier introduceer ik hierbij de vierde aflevering in de achtdelige serie ‘DNA van leiderschap – Perspectieven op leiderschap’.

Voor deze aflevering ging ik in gesprek met @Lars van Tuin. Als coach “begeleidt hij gesprekken”, zoals hij dat zelf noemt, tussen directies en hun organisaties. En daarnaast is hij onderzoeker op gebied van motivatie. In 2020 promoveerde Lars op dit onderwerp aan de Universiteit Utrecht. In het gesprek gaat Lars uitvoerig in op de psychologische basisbehoeften autonomie, competentie en verbondenheid. Waarom veel werkomgevingen niet in deze basisbehoeften voorzien. En de wijze waarop leiders hier wel invulling in zouden kunnen geven, en wat de enorme impact van het juiste leiderschap is. Wat leiders doen en ook juist niet moeten doen. Of zoals Lars het zegt: ‘Stop met motiveren, je mensen zijn al gemotiveerd’. Een fascinerend perspectief op leiderschap waar we allemaal wat mee kunnen. Meer informatie over Lars en zijn werk vind je op https://larsvantuin.nl

Mijn missie is om een bijdrage te leveren aan de discussie rondom het leiderschap voor vandaag en morgen. Deel de aflevering in je netwerk als de podcast serie je aanspreekt, alvast veel dank!

Dit was de laatste aflevering in 2022, in januari gaan we verder met de resterende afleveringen in deze serie.

Fijne feestdagen en op een inspirerend 2023!