Een energiek begin van 2023: aflevering 5 in de serie ‘DNA van leiderschap – Perspectieven op leiderschap’.

In deze aflevering praat ik met Marcella Bremer, adviseur, trainer en auteur op gebied van organisatiecultuur. We hebben gemeenschappelijke roots in Den Helder waar onze beide vaders bij de Marine werkzaam waren. Na haar studie in Rotterdam raakte Marcella steeds meer geboeid door het fenomeen cultuur in organisaties. In de loop der jaren heeft Marcella zich ontwikkeld tot een vooraanstaand expert op gebied van organisatiecultuur. Cultuur is ‘boeiend of vermoeiend’ zoals ze het zelf verwoordt. Marcella gaat uitvoerig in op de vier soorten (archetypen) cultuur die zij ziet binnen organisaties, de frameworks en assessments die haar bedrijf heeft ontwikkeld. We spraken over ‘positieve psychologie’ en hoe Marcella dat toepast in haar werk.

In het gesprek besteden we veel aandacht op de relatie tussen organisatiecultuur en leiderschap. Over het belang van zelfbewustzijn bij leiders en de noodzaak tot stellen van de juiste vragen om de échte dialoog binnen een organisatie op gang te brengen. ‘Een leider is een gastheer’, zoals Marcella het treffend omschreef.

Ik wens je veel plezier en inspiratie bij deze aflevering!

Meer informatie over Marcella, haar werk en haar boeken kan je vinden op https://www.positive-culture.com of https://www.ocai-online.com. Haar nieuwste boek is inmiddels uit en te bestellen via deze websites.

Ga voor deze en de andere afleveringen uit deze serie naar:

Apple podcast: https://podcasts.apple.com/nl/podcast/dna-van-leiderschap/id1650985428

Spotify: https://open.spotify.com/show/1Oaqn0eytQwtRQkX7QzMHG?si=3a25cd57057a47d0

Als coach en trainer werk ik met de leiders van vandaag en morgen. Ga voor meer informatie over mijn achtergrond en werkwijze naar mijn website https://thefutureishere.nl