De achtste en laatste aflevering van de serie ‘DNA van leiderschap – Perspectieven op leiderschap’: het gesprek met Onno Hamburger.

Onno is dé grondlegger van gelukkig werken in Nederland. Al sinds 2003 houdt hij zich bezig met dit onderwerp, toen ‘geluk’ en ‘werken’ nog als schier onverenigbare begrippen werden gezien. Zijn boek ‘Gelukkig werken’ (uit 2011, geschreven met Ad Bergsma) is een klassieker onder de managementboeken. Zo is er ook een praktisch handboek bij geschreven om direct met gelukkig werken aan de slag te kunnen gaan.

We gaan in op leiderschap, en dat dat vooral bij jezelf begint. Dat leiders inspireren en ‘verleiden’, bijvoorbeeld door te gebruik te maken van de eigen ervaring. Over het belang van het ‘stipje van de horizon’ en te laten zien dat je als leider daar echt voor staat. Onno vertelt hoe veranderingen succesvol kunnen worden ingevoerd, ook bij zijn eigen werk als organisaties aan de slag gaan met gelukkig werken. Door gebruik te maken van de intrinsieke motivatie binnen organisaties en heel gericht specifieke middelen in te zetten die daar werken. Waar die organisatie letterlijk gelukkig van wordt. In plaats van een generiek plan van aanpak.

Onno houdt een hartstochtelijk pleidooi dat we de verschillen tussen mensen en organisaties moeten inzien. Dat mensen en organisaties tot bloei komen als leiders dat zien en daarmee aan de slag gaan.

Ik wens je veel plezier en inspiratie bij deze aflevering!

Meer informatie over Onno en zijn passie voor gelukkig werken via je hier: https://gelukkigwerken.nl

Luister de aflevering op:

Apple podcast https://podcasts.apple.com/nl/podcast/dna-van-leiderschap/id1650985428

Spotify: https://open.spotify.com/show/1Oaqn0eytQwtRQkX7QzMHG?si=60f512b83d1f4370

Als coach en trainer werk ik met de leiders van vandaag en morgen. Ga voor meer informatie over mijn achtergrond en werkwijze naar mijn website https://thefutureishere.nl